1. фебруара 2019.г. у  галерији “Село” Дома културе општине Нови Бечеј отворена је изложба икона ‘’Записи душе’’ која представља радове 12 уметника, чланова Удружења ликовних аматера ‘’Атеље 05’’ из Врбаса. Изложбу је публици представио сликар Драган Симић Бели, председник овог удружења, у име домаћина публику је поздравила сарадница у Дому културе Едит Зеребељи Тењи. Рецитујући стихове, вече су употпунили песници Милош Галетин из Новог Бечеја и Борислав Гвозденовић из Врбаса.

“Оно што је свакако заједничко јесте однос према вечитој и увек актуелној теми духовног. Код сваког аутора препознаје се снажна мотивација да на особен начин да одговор и представи сопствену визију ове сталне, непролазне теме. Посматрајући комплетну изложбу, запажа се како посредна тако и непосредна повезаност уметничких личности сваког од ових аутора, док сами радови говоре о снажној улози коју је свети лик имао и још увек има у животу појединца и друштва у целости.“

                                                                                Николина Шћекић Карабасил, историчар уметности

Удружење ликовних аматера ‘’Атеље 05’’основано 2005. године, а окупља ствараоце из области вајарства, уметничке фотографије, примењене уметности и ликовне културе, док међу својим члановима броји и уметнике из Куле, Црвенке, Зрењанина, али и Новог Бечеја. Интересантно је да поред ликовних уметника, ово удружење окупља и друге уметнике који се баве областима’’блиским људској души’’, те ту има и песника, музичара и глумаца као придружених чланова.