U Domu kulture opštine Novi Bečej u periodu od 14 – 18. avgusta 2017.g. održan je 22. saziv likovne kolonije ‘’Tiska Akademija Akvarela’’ u kojoj je učestvovalo 10 slikara.

Kolonija je počela svečnim otvaranjem izložbe radova sa prošlogodišnjeg saziva kolonije. Ovogodišnji učesnici kolonije, koja je bila međunarodnog karaktera, su afirmisani slikari koji su došli po pozivu: Branislav Stojančev Paša (Novi Bečej), Aleksandar Bogdanović (Vršac), Dimitrije Kolarević (Bačko Gradište), Nebojša Mitrović (Vlasotince), Miroslav Anđelković (Niš), Jelena Trajković (Beograd), Rajko Popivoda (Beograd), Nikola Bradić (KiM), Ana Vidmar (SLO) i Zoltan Grof (HU).

Radeći kao otvoreni atelje za posete, slikari su iza sebe ostavili po tri rada, što predstvlja 30 novih umetničkih dela, koja će obogatiti fundus slika TAA. Osim rada, razmenjivala su se iskustva i stvorila nova prijateljstva. U okviru kolonije učesnici su posetili muzej ’’Glavaševa kuća’’, rezervat prirode ’’Slano Kopovo’’ i uživali na splavarenju Tisom.

U okviru kolonije bila je organizovana i likovna radionica za decu.

Svrha kolonije je negovanje čistog, izvornog akvarela, gde su glavni elementi papir kao podloga, pigment kao boja i voda kao medij, bez unapred zadatih tema, tako da je fundus galerije tematski veoma bogat i raznolik.