U Domu kulture opštine Novi Bečej u periodu od 13 – 17. avgusta 2018.g. održan je 23. saziv likovne kolonije ‘’Tiska Akademija Akvarela’’ u kojoj je učestvovalo 10 slikara.

Kolonija je počela 13. avgusta svečnim otvaranjem izložbe radova sa prošlogodišnjeg saziva kolonije u galeriji ‘’Selo’’.

Ovogodišnji učesnici kolonije, koja je bila međunarodnog karaktera, su afirmisani slikari koji su došli po pozivu: Branislav Stojančev Paša (Novi Bečej), Aleksandar Bogdanović (Vršac), Dimitrije Kolarević (Bački Jarak), Timea Čajka (Novi Bečej), Vladimir Vlajić (Bečmen), Rajko Karišić (Beograd), Vladimir Crnomarković (Niš), Mato Pisac (Orahovica/HR) i Vesna Grundler (Osijek/HR), među njima je bio i student Likovne akademije Novi Sad, Emil Čorba (Torda).

Radeći kao otvoreni atelje za posete, slikari su iza sebe ostavili po tri rada, što predstvlja 30 novih umetničkih dela, koja će obogatiti fundus slika TAA. Osim rada, razmenjivala su se iskustva i stvorila nova prijateljstva. U okviru kolonije učesnici su posetili muzej ’’Glavaševa kuća’’ i uživali na splavarenju Tisom.

Svrha kolonije je negovanje čistog, izvornog akvarela, gde su glavni elementi papir kao podloga, pigment kao boja i voda kao medij, bez unapred zadatih tema, tako da je fundus galerije tematski veoma bogat i raznolik.

Album