15. novembra 2017.g. u Domu kulture opštine Novi Bečej otvorena je izložba, ’’240 GODINA POŠTE U NOVOM BEČEJU’’, a ujedno je održana i promocija istoimene knjige, autora, našeg sugrađanina, kolekcionara i filateliste Andre Karolja.

Veče je otvorio Novica Blažin, direktor Doma kulture, pozdravivši mnogobrojnu publiku, istakao je da je štampanje knjige  omogućeno projektom ‘’Gradovi u fokusu – 2016.’’ Knjigu su publici predstavili Agneš Đukičin, direktor Narodne biblioteke Novi Bečej i Radovan Vlahović, urednik knjige i direktor BKC iz Novog Miloševa. Publici se obratio i sam autor knjige i izložbe, kome dugujemo veliku zahvalnost, jer je otrgao od zaborava važan segment razvoja pošte našeg mesta, ali je svedočio i o vremenu u kom je pošta našeg grada nastala i razvijala se (1777-2017).

Promociju knjige je pratila i izložba u kojoj su posetioci uživali upoznajući se sa bogatom istorijom našeg mesta, predstavljenom kroz razdoblja i periode, od doba Marije Terezije, pa sve do današnjih dana. Predstavljena su originalna obična  i preporučena pisma, zatim u kojim se sve zgradama nalazila pošta Novog Bečeja,  razglednice, dopisnice, potvrde o poslatom novcu, izgled predžigova i žigova,  različiti načini dostave pošiljki kroz vreme, službenici pošte i još mnogo toga.

Izložba će biti otvorena do kraja decembra ove godine, te pozivamo sve zainteresovane da je posete.