Дом културе општине Нови Бечеј поводом Дечије недеље (03-07.10.2022)  организује бесплатне биоскопске пројекције  за полазнике ПУ ’’Пава Сударски’’ и  ученике  свих  основних школа наше општине.

На репертоару су  два цртана филма ‘’Финикове авантуре’’ и ‘’Касеј: Крадљивац невести’’ и играни филм ‘’Лето када сам научила да летим’’.

Цртани филм: ФИНИКОВЕ АВАНТУРЕ

-синхронизован-

 Оригинални наслов: Finnick

Почетак приказивања филма: 22.09.2022.

Дужина трајања филма: 85 мин.

Држава/Година: РУС/2022

Жанр: анимирани, авантура

Глумци: Артур Бабић, Борис Дергачев, Ида Галич, Вероника Голубова, Александр Гудков, Михаил Крусталyов

Режисер: Денис Чернов

САДРЖАЈ

Не зна много људи да у свакој кући живе финици – крзнена створења која постоје међу људима како би се старала о чистоћи куће. Финик је млади припадник финика којег не занима одржавање чистоће, већ смишља начине како да прави смицалице другим финицима. Али све се мења када упознаје Кристин.

 

Цртани филм: КАШЕЈ – Крадљивац невести

-синхронизован-

 Почетак приказивања филма: 25.08.2022.

Дужина трајања филма: 76 мин.

Држава/Година: РУС/2022

Жанр: анимирани, авантура, комедија

Глумци: Роман Артемијев, Јелисавета Бораскаја, Виктор Добронаров, Антон Елдаров

Режисер: Роман Артемијев

САДРЖАЈ

Из неког разлога Кашеј, вечно млад и увек беспрекорно обучен, не може себи да нађе одговарајућу невесту већ три стотине година. Једног дана он постаје приморан, под претњом смрћу, да киднапује једну од првих лепотица Далеког краљевства, Варвару. Овде почињу његове невероватне авантуре испуњене изазовима.

 

ЛЕТО КАДA САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ

Лето када сам научила да летим је нежна прича о одрастању и помирењу.

Почетак приказивања филма: 17.02.2022.

Дужина трајања филма: 87 мин

Држава/Година: СРБ/2022

Жанр: породични

Глумци: Клара Хрвановић, Олга Одановић, Сњежана Синовчић, Жарко Лаушевић

Режисер: Радивоје Андрић

Дистрибутер: АРТ ВИСТА д.о.о.

САДРЖАЈ

Дванаестогодишња Софија (Клара Хрвановић) машта о камповању са екипом и свом првом пољупцу. Ипак, приморана је да летовање проведе у трошној породичној кући на Хвару, са својом помало напорном баком Маријом (Олга Одановић) и луцкастом баба-тетком Луце (Сњежана Синовчић).

Без друштва, домета и интернета, Софијин живот на Хвару је ‘’па ка о’’, али монотонију убрзо прекида необично понашање баке Марије. Софија наслућује да је у питању некаква тајна романса, али велика истрага бабиног љубавног живота заправо резултира открићем дуго чуване породичне тајне.

Са новим пријатељствима, симпатијама и авантуром, Софија добија своје летовање из снова, али и много више него што је могла да измашта.