U utorak, 28.02.2017. u galeriji ’’Selo’’ Doma kulture opštine Novi Bečej otvorena je Izložba radova ’’Dodir boje’’ Udruženja likovnih amatera ’’Atelje 05’’ iz Vrbasa.

Umetnici su nam se predstavili slikama rađenim u  različitim tehnikama, fotografijama, duborezima i skulpturama…Spisak učesnika izložbe broji više od četrdeset imena, tako da je i da je sadržaj ove postavke veoma raznolik.

Sve pristne pozdravili su Edit Zerebelji-Tenji, saradnica u Domu kulture i Dragan Simić Beli, predsednik ULA ’’Atelje 05’’, a Borislav Gvozdenović, pesnik iz Vrbasa recitovao je stihove svoje pesme ‘’Tajna’’.

Udruženje likovnih amatera ‘’Atelje 05’’osnovano 2005. godine, a okuplja stvaraoce iz oblasti vajarstva, umetničke fotografije, primenjene umetnosti i likovne kulture, dok među svojim članovima broji i umetnike iz Kule, Crvenke, Zrenjanina, ali i Novog Bečeja. Interesantno je da pored likovnih umetnika, ovo udruženje okuplja i druge umetnike koji se bave oblastima’’bliskim ljudskoj duši’’, te tu ima i pesnika, muzičara i glumaca kao pridruženih članova.

Dragan Simić je na otvaranju izložbe istakao da saradnja Doma kulture i Udruženja traje već dugi niz godina i da su veoma dirnuti našim gostoprimstvom, ali i radoznalošću, stručnošću i upućenošću posetilaca….On je dodao i da je „Atelje 05“ prvo ovakvo udruženje u Vrbasu i da se oni trude da u okviru njega neguju porodičnu atmosferu sa što manje formalnosti,. što je uticalo i na širok dijapazon tema i tehnika koje čine ovu izložbu:’’…Svašta ima u nama i bogatiji smo mnogo više nego što pretpostavljamo….a šta bi se desilo da nam vežu ruke, zatvore usta i spreče nas da stvaramo… pa moralo bi to negde da izađe, ništa i niko to ne može da spreči, ne pitamo se uvek baš za sve….’’