U periodu od 15 – 20. oktobra 2018.g., održan je deseti po redu Festival komedije “Jovan Knežević Caca” u organizaciji Amaterskog pozorišta ‘’NB Teatar’’ Novi Bečej. U takmičarskom delu učestvovalo je pet pozorišnih predstava: ‘’Mi čekamo bebu’’ u izvođenju Gradskog pozorišta ‘’Teatar 91’’ iz Aleksinca, zatim predstava ‘’Daj mi svoju ženu’’, KPC Petrovac na Mlavi – Pozorište ‘’Bata Bulić’’, u sredu publika je imala priliku da uživa u predstavi Amaterskog pozorišta ‘’Aleksandar Joković’’ iz Ljubovije ‘’Ženidba i udadba’’, sutradan se publici predstavio Teatar ‘’Levo’’ – AKUD ‘’Ivo Lola Ribar’’ iz Beograda sa predstavom ‘’Rastibudjilizovane krebezajble’’, dok je poslednjeg takmičarskog dana na repertoaru bila predstava ‘’Heroj nacije’’ u izvođenju Amaterskog pozorišta KUD ‘’Brile’’, Beočin

Kao prateći program festivala odigrana je predstava za decu ‘’Semaforko’’ Gradskog pozorišta ‘’Teatar 91’’ iz Aleksinca, otvorena je izložba ‘’Kolevka srpskog profesionalnog glumišta’’ autora Stevana Davidovića, održana je promocija zbirke pesama ‘’Jedro za školjku’’ Miloša Galetina, a poslednjeg dana festivala, van konkurencije, u čast nagrađenih, a na veliko oduševljenje publike, premijerno je izvedena predstava Amaterskog pozorišta Novi Bečej ‘’Sokakom kroz dušu paorsku’’. Ovaj komad rađen prema motivima tekstova Zorana Petrovića i Velimira Subotića, a u režiji i adaptaciji Saše Milenkovića, prikazuje život u banatskom selu tipičan i prepoznatljiv za sve nas iz ovih krajeva.

Predstave je ocenjivao stručni žiri u sastavu: Aleksandar Volić, reditelj, dr Milan Mađarev, teatrolog i Vladeta Sudarski, glumac.

Na ovogodišnjem festvalu najviše nagrada je ponela predstava “Mi čekamo bebu” ‘’Teatra 91’’ iz Aleksinca, koja je proglašena za najbolju. Za režiju iste predstave nagrađen je Dragoslav Ranđelović, dok je Srđan Stojadinović dobio Cacinu lentu kao najbolji glumac festivala za ulogu komšije hipohondra u ovom komadu. Predstava je dobila i specijalnu nagradu za kolektivnu igru, a nagrada publike za najbolju predstavu, ove godine, poklopila se sa mišljenjem žirija, te je tako, ‘’Teatar 91’’ odneo ukupno pet nagrada sa ovogodišnjeg festivala komedije.

Olivera Miljatović Radaković dobila je nagradu kao najbolja glumica festivala za tumačenje lika Desanke u predstavi “Heroj nacije” beočinskog amaterskog pozorišta KUD “Brile”. Beočinci su dobili i nagradu za najbolju scenografiju (Sekula Petrović) , dok je nagradu za najbolju originalnu muziku u istoj predstavi dobio Slobodan Bob Živković.

Nagradu za najbolji kostim osvojio je Teatar ‘’Levo’’ za predstavu “Rastibudjilizovane klejbezable”.