U četvrtak, 02. aprila u Domu kulture opštine Novi Bečej otvorena je Retrospektivna izložba likovne kolonije akvarela GAZIVODE iz Zubinog Potoka, KiM.

Organizator ove likovne kolonije je Kulturni centar Javnog preduzeća „Stari Kolašin’’ iz Zubinog Potoka i Pokrajinski kulturni centar Priština – Leposavić.

Ovu izložbu izvanrednih akvarela Likovne kolonije ‘’Gazivode’’, koja ove godine slavi jubilej, deset godina postojanja, našoj publici je predstavio Nikola Bradić, član Izvršnog odbora saveta kolonije i saradnik Pokrajinskog kulturnog centra u Prištini.

Publici se obratio i Novica Blažin, direktor Doma kulture opštine Novi Bečej, istakavši značaj saradnje sa ovom likovnom kolonijom, jer takođe i u Domu kulture opštine Novi Bečej se organizuje kolonija akvarela i postoji mogućnost lepe saradnje.

Naime, dogovoreno je da naš Dom kulture gostuje u Zubinom Potoku sa likovnim radovima kolonije Tiske Akademije Akvarela, a takođe i sa radovima XX saziva ove kolonije.

Na otvaranju izložbe publici su se obratili i Andrijana Živanović, direktorka JP ‘’Stari Kolašin’’ i slikar Boris Armuš, jedan od učesnika kolonije akavrela Gazivode.

{gallery}gazivode{/gallery}