21. априла у галерији ’’Село’’ Дома културе општине Нови Бечеј  отворена је изложба Музеја Војводине ’’Градови Војводине оком старих фотографа’’. На овој изложби представљене су  фотографије једанаест градова Војводине из 19. века, на којима се могу видети тргови, улице, панораме, поједини објекти… Оне престављају остварења најзначајнијих фотографа тога времена, а данас се налазе у збиркама културних институција и приватним колекцијама широм Војводине.

Нови Бечеј је дао свој допринос овој изложби, наиме  изложба је употпуњена старим фотографијама и разгледницама Новог Бечеја које обухватају период  – крај 19. и цео 20. век, а налазе се у приватној збирци колекционара из Новог Бечеја, Андеја Кароља.

Изложба је први пут постављена у Музеју Војводине 2004. године и обишла је многе градове Војводине и градове бивше Југославије.

Приликом отварања изложбе публици се обратила ауторка изложбе Милкица Поповић, кустос саветник у Музеју Војводине, директорка Музеја Војводине мр Тијана Станковић Пештерац и директор Дома културе Новица Блажин.

Ова интересантна изложба, која плени пажњу и одише духом прошлих времена отворена је за посете до 05. маја 2021. године.