Позоришна представа “БОЈЕ ШТЕКА“  је комедија аутентичних ликова, комичних ситуација, духовитог дијалога… и учиниће све да вам улепша вече и добро насмеје…

Дом културе општине Нови Бечеј

Петак, 15.11.2019.г. у 20,00 сати

Улазница: 400 дин.

Улазнице у претпродаји радним данима од 08 – 15h у Дому културе.

Режија: Славенко Салетовић

Текст: Мирољуб Недовић Рики

Музика: Небојша Јаковљевић Шоне/ Освајачи

Улоге:

Беки, шифровано име – Црвени …….Петар Стругар

Трле, шифровано име – Плави ……….Урош Јовчић

Цврле, шифровано име – Жути ………Ђорђе Стојковић

Црвени је пропали власник киоска брзе хране. Студент Правног факултета, тек девет година. Живи без игде икога, као подстанар. Не излази из кладионице. Дорћолац, бивши аматерски боксер. Самозвани, али Шеф групе.

Плави је наставник српског језика, остао без посла као технолошки вишак (мали фонд часова). Има жену и двоје деце. Београђанин, има о свему жваку – читао негде.

Жути је машински техничар, остао без посла после приватизације велике фирме у којој је радио. Живи са женом и троје деце и таштом и свастиком. Дете провинције, заноси у дијалект.

Тајкун, Шеф, Газда, Поштар, пас Рамбо, Карабатић, жандармеријски одред, командир жандармеријског одреда – учествују, али се не појављују…

Тројица ситних ’’криминалаца’’, ангажована од виших налогодавца, да одраде један добро плаћен посао…

Тројица аутсајдера, неприлагођених у времену транзиције, либералног капитализма и систему који не функционише… где само политика и криминал обезбеђују довољно пара за норамалн живот… Улазе у авантуру, која ће их (чини им се) довести до велике количине новца… Ангажовани од много већих ’’играча’’, а невешти на повереном задатку… долазе до низа непредвиђених ситуација и догађаја.