A Törökbecse községi művelődési házban 2017. november 15-én megnyílt “A törökbecsei posta 250 éve” c. kiállítás, valamint ugyanazon a néven megjelent könyv bemutatója is, melynek szerzője André Károly, törökbecsei régiséggyűjtő.

A bemutatókat Novica Blažin, a Művelődési ház igazgatója nyitotta meg, üdvözölve a vendégeket. Kihangsúlyozta, hogy a könyv nyomtatása a Szerb Művelődési minisztérium “Városok a célpontban 2016.” programja keretén belül lett realizálva. A könyvről Ágnes Đukičin, a torokbecsei Népkönyvtár  igazgatónője, Radovan Vlahović, a Bánsági kultúrközpont igazgatója, valamint André Károly, a szerző beszélt. Hálával tarozunk a szerzőnek, aki munkásságával megőrizte fontos részét városunk történelmének, ez esetben a posta megalakulását és fejlődését (1777-2017).

A könyvbemutatót kísérte a kiállítás, ahol a látogatóknak alkalmuk nyílt levelek és dokumentumok által követni a posta fejlődésének útját Mária Terézia idejétől napjainkig. Láthatták hol volt régen a posta, képeslapokat, bélyegzőket, pénzátutalási bizonylatokat, stb.

A kiállítést december végéig tekinthetik meg, és figyelmébe ajáljuk mindenkinek.