A “Vip Kinoteka” projekt keretén belül, 2019. március 15-én, pénteken, 19:00 órakor a törökbecsei Művelődési Ház földszinti termében a digitálisan restaurált “Tri karte za Holivud” c. filmet vetítik.

A Vip Kinoteka projekt célja, hogy megőrizze és megvédje a jugoszláv mozifilmeket amelyeket nagy jelentőségű nemzeti kulturális értéknek hirdettek ki.

A filmet 1993-ban forgatták . Rendezte Božidar Nikolić, a forgatókönyvet Željko Mijanović írta

A Jugoslovenska kinoteka együttműködve a VIP mobajlal és a Centar filmel helyreállította ezt a filmklasszikust és különleges vetítést tartot 2019. február 20-áa a Jugoslovenska kinoteka dísztermében.

A film három fiúról szól, akiket annyira lenyűgüz a hetedik művészet varázslatos világa, hogy úgy döntenek, elszöknek városukból, és elmennek egyenesen Hollywoodba.

Ugyanakkor egy helyi rendőr eufórikusan szervezi az állam elnökének fogadását, ám „szigorúan ellenőrzött” polgárai, akik az 1962-ben Kubában történt drámai események hatására két táborra oszlanak, úgy döntenek, hogy véghez viszik azt, ami Hruscsovnak és Kennedynek nem fog sikerülni.

Színészek: Branislav Lečić, Bogdan Diklić, Neda Arnerić, Ljubiša Samardžić, Velimir Bata Živojinović, Danilo Lazović, Josif Tatić…