A vetítések megrendezésre kerülnek Törökbecse község minden településén:

KUMÁN – Szerda, 2019.02.20.  20,00h – Mozi terem

TÖRÖKBECSE – Csütörtök, 2019.02.21.  17,30h és 20,00h – Művelődési ház

MILOSEVÓ – Péntek, 2019.02.22.  20,00h – Ifjúsági otthon

BOCSÁR – Péntek, 2019.02.22.  20,00h  – Mozi terem

A törökbecsei filmvetítésekre vonatkozó ingyenes jegyeket munkanapokon 08h és 15h között lehet átvenni a Művelődési Ház szervező irodájában.

A kumáni, milosevói és bocsári vetítésekre a jegyeket a Helyi Közösség irodáiban lehet átvenni 08h és 14h között, szintén munkanapokon.

Műfaj: dráma, történelmi, háborús

Színészek: Lazar Ristovski, Radovan Vujović, Milan Kolak, Danica Ristovski

Rendező: Petar Ristovski

Első Péter szerb királyt családjával együtt, miután apja lemondott a trónról, a hatalomra kerülő Obrenović dinasztia száműzte az országból.

Soha nem sikerült szilárd kapcsolatot létesítenie az országgal ahol született, a néppel, akinek a potenciális királya volt és a jogcímmel sem, ami jogosan hozzá tartozott.

TARTALOM

Amikor bizonyos történelmi körülmények között Első Péter szerb király visszatért hazájába, bevezette a parlamenti demokráciát és megkezdte Szerbia helyreállítását. Szerbia azonban nem tudott előrelépni. A szarajevói merénylettel elkezdődött az első világháború és az osztrák-magyar birodalom megmutatja kegyetlenségét. A Cer-i és Kolubara-i csatát megnyerték, ám a kormány mégis a visszavonulás mellett döntött. Az albán hegyekben történő fájdalmas visszavonulás során a krály találkozott Makrennel, Marinkó sorkatona édesanyjával, aki a nagy embertömegben nem találta fiát, ezért megkérte a királyt, adja át ő fiának a zoknit amit kötött neki. Sajnos a király Marinkót túl későn találja meg, és Makrena egy osztrák katona sírjánál leli halálát siratva minden anyát és a háborúban elesett összes ártatlan áldozatot.

A szerb hadsereg nagy veszteséggel érkezik Korfu és Vidó szigetére, melyek a halál szigetei és egyben a szerb nép feltámadáséi is.