Szombaton, 2017. november 25-én  immár hetedik alkalommal került megrendezésre Szerbiában a Nemzetközi Színházak Éjszakája Fesztivál az Európai Színházak Éjszakája Nemzetközi Hálózat keretén belül. Szerbia több városában több mint ötven különböző programtartalmat tartottak.

Ebben az évben a Törökbecse községi Művelődési ház is csatlakozott az eseményhez.

Az idei Színházak éjszakája karaktere humanitárius volt, „Gyerekek gyerekeknek” témával.

Minden kulturális intézmény, amely részt vett ezen az eseményen része volt egy globális megmozdulásnak és ezzel a tevékenységgel próbálták felhívni a figyelmet a ritka betegségekre, a genetikai mutációk által okozott értelmi fogyatékosság tüneteire a gyermekeknél (DDX3X), amelyekre jelenleg is folyik a gyógyszer kutatása.

Ezúttal a Törökbecse községi Művelődési ház két előadást kínált a közönség számára.

Az elsőt 16.00 órai kezdettel tartoptták a gyermekek számára „Illem ügynökség” címmel, amit a törökbecsei “Álom műhely” PE adott elő, melynek témája a színházi etikett volt.

20.00-kor „Nušića főpróbája”c. előadást láthatta a közönség Arteatar i Tri za groš produkciós ház kivitelezésében.

Ezen a napon a Törökbecse községi Művelődési ház adományokat gyüjtött, hogy segítsen az említett betegségek gyógyszerének kutatásában.

Az European theatre night 2008-ban, Horvátországban indult nemzetközi projekt. annak érdekében, hogy közvetlen hatással legyen a színházi alkotásra és közelebb hozza a színház világát a nyilvánosság számára. A rendezvényt minden évben megrendezik Horvátországban, Szerbiában, Belgiumban, a Cseh  Köztársaságban, Szlovákiában, Ausztriában, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Montenegróban, Szlovéniában és Magyarországon.