Pénteken, 2018. május 11-én, 20,00 órai kezdettel, a Művelődési ház földszinten lévő új, multifunkcionális termében bemutatásra kerül a „LOPJÁK A KOPORSÓMAT” (MARATONCI TRČE POČASNI KRUG) (1982) c. restaurált film, amelye része a „Jugoslovenska Kinoteka és a „VIP mobile” projektjének része.

A belépő ingyenes!

Műfaj: Komédia

Író: Dušan Kovačević

Rendező: Slobodan Šijan

Szereplők: Bogdan Diklić, Danilo Bata Stojković, Pavle Vuisić, Mija Aleksić, Milivoje Mića Tomić, Zoran Radmilović, Jelisaveta Seka Sablić, Bora Todorović,Melita Bihali, Ras Rastoder, Fahro Konjhodžić, Veljko Mandić.

A két világháború közötti időszakban, a többnemzedékes Topalovic család, amelynek legidősebb tagja 120, a legfiatalabb pedig 25 éves, temetkezési vállalatot vezet. Az üzlet virágzik, azonban a fiatal Mirko nem akarja átvenni a családi vállalkozást. A fiú az élet más területein akar érvényesülni. Ebben Krisztina nevű barátnője és legjobb barátja – Mirko – is támogatja őt, aki egy kis mozi tulajdonosa. Krisztina apja, a helyi maffiafőnök, koporsókat szállít a Topalovic családnak. Ám egy nap nagyobb részesedést és új munkamegosztást követel, ami komoly konfliktushoz vezet. Közben a mélyen csalódott Mirko, aki úgy érzi, hogy Krisztina és Djenka becsapták és elárulták őt, gyilkosságot követ el. A tettét büszkén vállaló fiú hazamegy, hogy meggyőzze a családját a maffia elleni háború helyességéről. Hamarosan véres harc robban ki, amely meghatározza a Topalovic család további sorsát.