Február 22-én, pénteken 19:00 órakor a törökbecsei Községi Művelődési Ház „Selo” Galériájában megnyílt a „Lélek feljegyzései” című ikon kiállítás, amelyen a verbászi Atelje 05 művészeinek ikonjai lettek kiállítva.

A kiállításról az Atelje 05 elnöke, Dragan Simić Beli beszélt, míg a jelenlévőket a Művelődési Ház munkatársa, Zerebélyi Tényi Edit üdvözölte.

Azt est vendégei a törökbecsei Miloš Galetin és a verbászi Borislav Gvozdenović költők voltak, akik költészetükkel tették szebbé és gazdagabbá a megnyitót.

A kiállítás résztvevői: Ivica Bačak, Radomir Glušac, Milosav Pavlović, Lidija Barna, Vladimir Golub, Danijela Mišović, Radovan Miletić, Zorica Rac, Nikola Eraković, Vladimir Eraković, Karlo Konc és Vuković Stanija.

Az Atelje 05 amatőrművészek szövetsége 2005-ben alakult, és a szobrászat, a fotózás, az alkalmazott művészet és a képzőművészet kedvelőit gyűjti össze, tagjai között pedig kulai, cservenkai, nagybecskereki és törökbecsei művészek is vannak. Érdekes, hogy a képzőművészek mellett ez az egyesület olyan művészeket is összegyűjt, akik költészettel, zenével és színjátszással foglalkoznak.