Csütörtökön 2019. március 14-én a törökbecsei Művelődési Házban megtartották Anita Panic „ Milena Dravić ili ključ snova“ c. könyvének bemutatóját.

A közönségnek lehetősége nyílt többet megtudni a színésznő filmekben végzett munkájáról, színházi szerepeiről, díjairól, de érdekes történeteket is hallhatott a magánéletéről, valamint nagyon humánus és önzetlen jellegéről, amiről kevesen tudtak, mert nagyon szerény volt.

A monográfia kétnyelvű, szerb-angol nyelvű kiadványként jelent meg 364 oldalon.

Hét fejezetből áll, amelyekben Milena Dravić, Szerbia és volt Jugoszlávia egyik legnagyobb színésznője életét és munkáját elemzi és érdekes részletekkel mutat be.

A monográfia számos fotót tartalmaz hazánk leghíresebb színésznőjének gazdag karrierjéről, és sok kép ebben a könyvben jelenik meg először nyilvánosan.

A könyv a Filmski centar Srbije és a Službeni glasnik kiadásában jelent meg.

A monográfiát Anita Panić televíziós szerző, és dokumentumfilm író mutatta be, az este moderátora pedig a Művelődési Ház munkatársa, Marijana Baračkov volt.

A promóció részeként három videofelvétel került bemutatásra, melyeket filmjeiből és a könyvben lévő fényképekből alkottak.

Idén van 60 éve annak, hogy Milena Dravić első filmjét forgatta . 1959-ben František Čapa ‘’Vrata ostaju otvorena’’ c filmjében debütált és ugyanakkor lett nagykorú. Azóta 170 játékfilmet forgatott, 12 előadásban játszott, sok tv drámában, sorozatban és műsorban láthatták.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=2JaDDMyT_VM&t=2921s