2014. óta, minden év júliusában, minden vasárnap 21:15h kezdődően, egyedülálló környezetben, a Tisza partján lévő Amfiteátrumban filmvetítés van. A szabadtéri nyári mozi idővel a szimpatikus, “Mosquito” nevet kapta, mert az év ebben a szakában sok a szúnyog a folyó mentén. Minden évben a filmipar 5-6 új filmjét mutatják be. A közönségnek alkalma van nem mindennapi környezetben élvezni a filmművészet hazai és külföldi remekeit. A vetítés ingyenes.

A törökbecsei Községi Művelődési Ház igazgatója Novica Blažin így nyilatkozott:

“Állandóan az eget kémleljük, és reméljük, hogy jó szolgálatunkra lesz iz időjárás, mert eső esetén a vetítést kénytelenek vagyunk lemondani. Az, amire a hangsúlyt fektetjük, hogy legyen történés városunkban vasárnap is, hogy az emberek kimozduljanak otthonaikból, hogy szép, egyedi környezetben nézzenek véleményünk szerint jó filmeket, hiszen a filmek kiválasztásánál szakemberek véleményére támaszkodunk.

Tehát ez a kulcs, mert annak ellenére, hogy a filmeket otthon is tudjuk megnézni, élvezet filmet nézni a szabad ég alatt néhány szúnyog társaságában, hangzavarban a barátainkal.

Igaz, hogy a film a prioritás és a cél, de nem ez a legfontosabb. Feltételezem, hogy sokan látták már az itt vetített filmeket, de ilyen környezetben az élmény egészen más.”