A törökbecsei Községi Művelődési Ház “Selo” Galériájában 2o18. október 16-án megnyílt Stevan Davidović “A szerb hivatásos színház bölcsője” c. kiállítása, amely az Aracs és Törökbecse színháztörténelmét mutatja be.

Ezzel a kiállítással megemlékeztek azokra az aracsi és törökbecsei neves művészekre, akik nagyban hozzájárultak színháztörténelmünk gazdagításához, mint pl az első hivatásos vándorszínház megalapítója Jovan Knežević-Caca, azután Luka Popović családja, kinek öt lánya és két fia hivatásnak választotta a színjátszást, és Joca Savić, ismert rendező, színész és teatrológus. A szerző nem feledkezett meg Teodora Boberić Arsenović operaénekesnőről és színésznőről sem, akit sorban követett Aleksandar Nešić Tucaković operaénekes, Vojislav Turinski rendező és színész, Milorad Majin Krka és Slavko Simić színészek, Dubravka Nešović, az akkori Jugoszlávia első zenei magisztere, valamint Bogdan Čiplić, dramaturg.

A megnyitón, a szerző mellett a közönséghez szólt még Novica Blažin, a Művelődési Ház igazgatója és Saša Dujin, a PAAD Társadalmi-Kulturális Kiválóságért Központ elnöke.

A kiállítás 2o18. november 15-ig lesz nyitva munkanapokon 7-től 21 óráig.