U petak, 23. juna 2017. u holu Doma kulture opštine Novi Bečej svečano je zatvorena Izložba fotografija nastalih tokom Foto-safarija na Slanom Kopovu u maju mesecu ove godine, a organizovana u okviru programa Gradovi u fokusu 2016 – „Prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti „.

22 fotografije su bile izložene u osnovnim školama u Kumanu, Novom Miloševu i Bočaru, a u Novom Bečeju bile su dostupne građanima više od dve nedelje, tokom kojih su posetioci mogli anonimno da glasaju za fotografiju koja im se najviše dopada. Glasalo je ukupno 1053 posetioca izložbe.

Izložba fotografija nastalih tokom Foto-safarija na Slanom Kopovu

Prvo mesto, sa osvojena 193 glasa, pripalo je Goranu Dobožanovu iz Novog Bečeja drugo mesto osvojio je Predrag Tašin, takođe Novobečejac, a treće mesto po mišljenju publike pripalo je Borisu Radivojkovu, profesionalnom fotografu iz Novog Sada.

Direktor Doma kulture, Novica Blažin, zadovoljan je rezultatima ovogodišnjeg foto- safarija. “Kao što su i kolege rekle, to su samo delići prirode koji su pretočeni u kadrove koje smo mi zabeležili objektivom, odnosno, foto aparatom” rekao je direktor Blažin, dodavši i da je ovo jedan mali deo bogatog biljnog i životinjskog sveta koji je ovekovečen, između ostalog, i da bi se specijalni rezervat prirode Slano Kopovo promovisao i približio našim sugrađanima. Jedino što je, prema njegovom mišljenju, bio problem ove godine, jesu loše vremenske prilike koje su, donekle, omele foto-safari.

U foto-safariju učestvovalo je 11 fotografa, zaljubljenika u prirodu: Goran Dobožanov, Predrag Tašin, Katarina Ćurčić, Teodora Džigurski, Silvija Šimončik, Snežana Lukić, Dejan Čavić, Dušan Prodanović, Biljana Milojević Ubavin, Boris Radivojkov i Novica Blažin.