Četvrtak, 20.10.2016. sa početkom u 19,00 sati

Galerija ‘’Selo’’ Doma kulture

Ilmar

Ruski fotograf Ilmar, rođen 1977. godine, nastanjen je u Srbiji, dok ga posao vodi po celom svetu. 2013. godine završio je Britansku visoku školu dizajna. Pre toga, u procesu umetničkog traženja, studirao je pozorišnu režiju i dokumentarnu kinematografiju u Moskvi.

2013. godine izlaže postavku “Konverzija” na samostalnoj izložbi u Moskvi u parku umetnosti “Muzeon”, koja je kasnije bila predstavlјena i Beograđanima u Uličnoj galeriji. 2015. godine beogradskoj publici je predstavio svoj projekat “Lica Beograda”, u kojem su kasnije uživali stanovnici Novog Sada i Bele Crkve. U septembru 2016. “Konverziju” je izložio u Art Center Dukley u Kotoru. Trenutno se sprema za izložbu portreta u Novom Bečeju.

Za vreme aktivnog rada u Moskvi učestvovao je na izložbi “Topografija Artplay”,u postavci fotoizložbe u art-prostoru “SahArt”, kao i u projektima “Melomani” u Centru savremene umestnosti “Zverev” i “The best of Britanka” u Centru Artplay. Aktivno sarađuje sa časopisima “Veliki grad”, “PROsport”, “RoyalCheese”.

Ilmar je, između ostalog, dobitnik nagrade Serbia Press Photo u kategoriji “Portret”. Tu nagradu je osvojio snimanjem lovaca iz banatskog sela Belo Blato, gde je trenutno nastanjen.