Дом културе општине Нови Бечеј и Фондација за децу Србије ’’Боривој Вујић” у галерији ’’Тиска Академија Акварела’’ Дома културе организују Изложбу највеће макете на Балкану ’’Свет око нас’’.
На површини од 44 квадратна метра са више од 5000 експоната макетом је приказано мноштво животних ситуација у једном Средњоевропском граду и на селу. Постављене су и макете објеката које можете видети у Београду и у другим градовима Европе са доста покретних експоната: возови, трамваји, метро, забавни парк, ветрењаче, воденица и многи други објекти. 1500 реално приказаних људи у разним ситуацијама. Висина макете је 190 цм и ограђена је плексигласом.
Од 2000. године ова макета путује кроз Србију како би се што више деце упознало са овим пројектом. Укупно је реализовано 58 изложби широм Србије.
Циљ  Фондације је да промовише праве вредности: образовање, креативност, упорност, хуманост и то све кроз забаву уз макету ”Свет око нас’’.
Макета је одобрена од Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС и од Секретаријата за образовање града Београда.

Цена улазнице је 150 динара.
Изложба ће бити отворена од 16.09 – 22.09.2019.г. од 08,00 до 20,00 сати.