Izložba radova učenika Škole za dizajn

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 15. decembra 2016. sa početkom u 19,00 časova u Galeriji ’’Selo’’ Doma kulture opštine Novi Bečej.

Sava Šumanović je najznačajniji slikar prve polovine XX veka i svakako jedan od najznačajnijih srpskih slikara uopšte.

Na izložbi će biti predstavljeni  radovi učenika Škole za dizajn ‘’Bogdan Šuput’’  i rezultati njihovih mentora, profesora: Lidije Stanković, Ivane Samardžić, Divne Tilić, Gospave Manojlović, Gordane Šijački, Gordane Nedimović, Radmile Beljanski, Dragana Vojvodića i Đure Radišića.

U obeležavanju ovog velikog jubileja profesorima umetničke škole pridružila se sa svojim učenicima, profesorica Ivana Vlajkov iz Mašinske škole u Novom Sadu.

Škola nosi ime jednog od začetnika srpske i jugoslovenske moderne, slikara Bogdana Šuputa,  kojeg je prerana smrt prekinula u stvaralačkom usponu. Pridružujući se obeležavanju 100 – godišnjice od rođenja Bogdana Šuputa, profesori i učenici škole ostvaruju zapaženu izložbu u Muzeju grada i Galeriji Zrno u Novom Sadu u jesen 2014. godine.

Osvedočeni uspehom ovih izložbi grupa profesora uzima na sebe odgovornost da obeleži jubilej 120 godina od rođenja slikara slične sudbine, Save Šumanovića.

Radovi učenika ostvareni su u različitim tradicionalnim  materijalima i tehnikama, ali i modernim tehnologijama informacionog doba, što je jedan od   razvojnih ciljeva škole.