Изложба слика ДВА СВЕТА Војина Тишме и Ђорђа Бујновића ће бити  доступна за индивидуалне посете. Сви заинтересовани могу посетити изложбу у галерији ’’Село’’ Дома културе општине Нови Бечеј 20. марта почев од 19,00 сати све до 02. априла 2020. године.

Војин Тишма је рођен 05.01.1949. у Новом Милошеву. Гимназију ’’Јован Јовановић Змај’’ је завршио у Новом Саду, где је завршио и  Природно математички факултет, Одсек хемија и Нижу музичку школу – Одсек за виолину. Сликарством и музиком упоредо се бави од почетка средње школе, кад је и основао крајем 70-их најпознатији новосадски рок бенд тог времена „Цврчак и Мрави“. Крајем 80-их интензивно ради електронску музику репрограмирајући синтове тражећи нове тонске изразе за своје апстрактно-амбијенталне композиције. 1989. добија почасну награду на најпознатијем светском фестивалу електронске уметности „Арт Електроника“ у Линзу \Аустрија. Средином 90-их у свом сликарско-музичком атељеу окупља групу новосадских џез  музичара и са њима уз помоћ комјутера и богатог искуства прави џез репертоар од џез стандарда и сопствених копозиција. Резултат овог рада је сопствени ЦД „Тишма и Џезери – Ноћ у Тунису“. ЦД је коплетно снимљен у Војиновом атељеу, а снимање и целокупну продукцију урадио је сам.

Сликарством се бави од средње школе, а професионално од 1980. године. Ради техником уља на платну, а посебно је неговао цртеж графитом, па је и учесник многих сликарских колонија. Прве компјутерске графике радио је појавом првих компјутера код нас раних 80-их на „Спектруму“. Развојем копјутерске технологије прво прелази на Атари, а касније на ПЦ, на коме и данас са успехом ради компјутерске графике и дизајн. Члан је УПИДИВ-а. Изложбу компјутерске графике имао је у  УПИДИВ-у 2001. године.

Ђорђе Бујновић је рођен у Новом Саду 03.11.1957.г, где је похађао Гимназију  ’’Јован Јовановић Змај и ПМФ – Одсек географија. Захваљујући професорима Ани Попов и Вери Мацедонић, сликарством се бави више од 35 година. Члан је неколико удружења и Српског академског друштва ’’Византија’’.  Учесник многобројинх ликовних колонија и Фестивала ‘’Mostra Mercato’’ (Биено, Италија). До сада је имао 21 самосталну изложбу и више од 50 колективних. Слике и иконе му се налазе у многим колекцијама у земљи и иностранству.

cof