КАРАВАН РУСКОГ ФИЛМА

10, 11. и 12. марта 2020. год. у 20,00 сати

Дом културе општине Нови Бечеј

Сала у приземљу

Улаз слободан

Уторак, 10.03.2020. у 20,00 сати – МАТИЛДА

Жанр: Драма, историјски, љубавни

Година: 2017

Глумци: Michalina Olszanska, Lars Eidinger, Luise Wolfram

Режисер: Aleksey Uchitel 

САДРЖАЈ

Примабалерина Бољшој театра Матилда Кшесинскаја и последњи руски цар Николај Александрович (Николај Други), у вртлогу страсти, уметности и забрањене љубави створили су легенду која превазилази све границе времена и простора. Избор срца увек је исправан, али сме ли се њиме водити и владар империје на коленима. Да ли је могућа љубав племића плаве крви и обичне плесачице? “Матилда” је контроверзна историјска сага, заснована на истинитој причи. Ово је прича о наличју руског царског двора, последњим данима највеће модерне светске империје, али и о балету, стварању чувеног Бољшој театра и љубави која никада не умире.

Од романа “Доктор Живаго” писца Бориса Пастернака, ниједно уметничко дело није на такав начин узбуркало и поделило руску, али и светску јавност, попут филма Алексеја Учитеља “Матилда”. Овај филм је дугоочекивани спектакл у који је уложено више од 25 милиона евра.

Врхунска интернационална глумачка постава, прослављени руски режисер, прелепи кадрови раскошне царевине пред крахом, дворске интриге, љубав разапета на стубу срама, балет и белег “забрањеног филма” – све су то неизоставни састојци неопходни за највеће филмске награде. “Матилда” је храбар подухват одважног режисера који се прихватио пројекта са великом одговорношћу. Свестан загарантованог међународног успеха, али и немилосрдне осуде домаћих поклоника тековина руске царске прошлости. У основи дела је једна од највећих љубавних прича руског двора, које је у сваком погледу дорасло највећим холивудским блокабстерима.

 

Среда, 11.03.2020. у 20,00 сати –  ЛЕГЕНДА О КОЛОВРАТУ

Жанр: Акција, историјски

Година: 2017

Глумци: Ilya Malakov, Aleksey Serebryakov, Aleksandr Ilin

Режисер: Dzhanik Fayziev, Ivan Shurkhovetskiy

САДРЖАЈ
У 13. веку монголске ратне хорде и њихов вођа Бату Кхан контролисали су већину света. Како су се кретали ка Европи, Монголи су нападали преостале руске кнежевине које су им се нашле на путу. Ипак, њихове планове квари мали одред снажних јунака на челу са мистериозним храбрим ратником. Филм доноси очаравајућу причу о легендарној борби из богате руске историје у којој 17 неустрашивих ратника брани своју земљу од хиљада добро обучених војника. Ово је прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости за своју земљу.

 

Четвртак, 12.03.2020. у 20,00 сати – УБИТИ ПО ВИЂЕЊУ

Жанр: Акција

Година: 2018

Глумци: Igor Petrenko, Aleksey Vertkov

Режисер: Aleksandr Aravin

САДРЖАЈ

Филм је базиран на истинитој причи. Немилосрдни екстремиста Базгаев, одговоран за терористичке нападе у којима је погинуло на стотине цивила, међу њима и деца, планира нове акције. Али ту је група специјалаца која га прати и планира да га уништи.