КАРАВАН ШПАНСКОГ ФИЛМА

25, 26. и 27. фебруара 2020.

Дом културе општине Нови Бечеј

Сала у приземљу

Улаз слободан!

Уторак, 25.02.2020. у 19.00 сати – ПАЛМЕ У СНЕГУ

Жанр: Романса, љубавни

Глумци: Laia Costa, Mario Casas, Adriana Ugarte

Режисер: Fernando González Molina

САДРЖАЈ

Да ли сте некада волели толико снажно да вам се чинило да бисте за ту љубав могли умрети, али и убити? ’’Палме у снегу’’, филм редитеља Фернанда Гонзалеса Молине, заснован на бестселеру Луз Габас, управо је прича о таквој љубави која нас враћа у колонијално доба Екваторијалне Гвинеје.

Ово је филм о одрастању двојице мушкараца на афричким плантажама какаа, где су многи Шпанци у колонијално доба тражили боље сутра. Забрањена љубав зачета у бурним временима преврата и необичним историјским околностима, повешће нас у незаборавно путовање кроз време и простор, учинивши да побегнемо из света који нас окружује и поверујемо како снагом воље и искрених осећања чак и палме могу процветати у снегу.

Среда, 26.02.2020. у 19.30 сати – КЛАН

Жанр: Крими, драма

Глумци: Antonia Bengoechea, Gastón Cocchiarale, Guillermo Francella

Режисер: Pablo Trapero

Узбудљиви трилер рађен на основу мрачног и контроверзног истинитог догађаја који је шокирао Аргентину почетком 80-тих година.

САДРЖАЈ

Радња се дешава у Аргентини почетком 80-тих година. Иза фасаде типичне богате породице крије се изопачени клан коме је киднаповање начин живота. Почели су користећи методе диктаторске војне хунте за ликвидацију противника и наставили после свргавања хунте, приватизовали убиства и претворили у бизнис. Глава породице Пучио, Аркимедес, управља и планира операције. Најмлађи син Алехандро, звезда рагбија у националном тиму, попушта пред очевим жељема и идентификује потенцијалне кандидате за киднаповање. Његова популарност га штити од сваке сумње. Више или мање сви чланови породице су саучесници у злоделима и уживају добробит од изнуђених откупнина које плаћају породице отетих. Али клан никада не извршава свој део нагодбе… Филм је портрет аргентинског друштва 80-тих година прошлог века, али се обрачунава и са данашњим друштвом у коме влада двоструки морал и лицемерје. Када су стварни злочинци раскринкани, људи су говорили да су вероватно невини, јер људи њиховог друштвеног статуса не чине такве злочине.

Четвртак, 27.02.2020. у 19.30 сати – ПЛЕШИ КАКО МАМА КАЖЕ

Жанр: Комедија

Глумци: Paco León, Carmen Machi, Maribel del Pino

Режисер: Fernando Colomo

Урнебесна шпанска комедија која ће вас размрдати у ритму лета!

САДРЖАЈ

Фидел је извршни директор у најбољим годинама. И мрзи га цео свет. Разлог – отпустио је 300 радника, и није га баш брига. Вирхинија је времешна, али добродржећа чистачица. У слободно време – краљица уличног плесног подијума. И Фиделова мајка.  Истина, није га видела, па… од рођења. Али, сада је спремна да га упозна. Само јој није најјасније о чему после три и по деценије причаш са дететом које си давно оставила на туђем прагу. Срећом, Фидел доживљава незгоду и губи памћење. Савршен старт за нови почетак. Мада немају ниједну додирну тачку, Фидел и Вирхинија откриће да, ипак, говоре заједничким језиком. Оним који покреће њихове бокове и чини их савршеним партнерима на плесном подијуму. Али и у животу. Плеши како мама каже!