Galerija “Selo” Doma kulture je 4. decembra bila je premala da ugosti sve one koji su želeli da prisustvuju književnoj večeri Bore Otića, autora i voditelja kultne televizijske emisije “Petkazanje”, koja se već 12 godina emituje na Radio – televiziji Vojvodine. Promocija prve Otićeve knjige “Šorom, sredom”, uz muzičku pratnju tamburaškog orkestra “Obzorja” , bila je svojevrsno predstavljanje unikatnog, starinskog rama Vojvodine, u koji je, kako je rečeno, smešteno ono najvrednije što ovaj predeo poseduje, a to su ljudi, neraskidivo vezani za zemlju.

Otić je rekao da je nakon više od decenije pripremanja kultne emisije “Petkazanje”, sažeo najzanimljivije detalje svog dugogodišnjeg rada u sabrane priče “Šorom, sredom’’.

U njoj se nalaze priče o likovima koji su stvarni, koji su nekad bili u emisiji “Petkazanje“ za ovih 12 godina koliko ovaj serijal traje, a neke su priče deo mašte.

Knjiga predstavlja jedan zbornik, bukvar jednog doba, koji polako iščezava, jedan suvenir, dragulj, koji treba da se mazi i pazi, i da zauzme počasno mesto na polici, jer treba da stignu još dve takve.  Knjiga je na skoro 200 strana, bogato ilustrovana fotografijama.

Uz tamburaške melodije i uz veselu komunikaciju sa publikom, ispričao je mnoge, skoro već zaboravljene priče i detalje iz života vojvođana.U interpretaciji priča je pomogao glumac Jovica Jašin.

Novica Blažin, direktor Doma Kulture opštine Novi Bečej nije krio svoje oduševljenje promocijom knjige i odzivom publike. Uz pomoć tamburaškog orkestra „Obzorje“, uz čiju muziku su gosti zajedno pevali, i uz toplo gostoprimstvo Udruženja žena Novo Miloševo i Udruženje voćara i vinogradara „Boemi“ koji su posle promocije posetioce ugostili pravim vojvođanskim kolačima i pićem, svi su bili zadovoljni i u srcu ispunjeni toplotom.

„Jako sam zadovoljan. Ovo je do sada bilo najjače veče. Lepa je ovo priča, lepa promocija, lepo veče, kao da smo se dogovarali i pisali scenario jedno 6 meseci, vežbali još 6 meseci i godinu dana se spremali za ovo. Došli smo i uradili ovako spontano, kao što  i priliči nama i ta prva impresija je uvek najlepša i najbolja, i evo večeras se potvrdilo da je tako. I hvala svima iz Novog Bečeja, koji su mi ovako ulepšali veče i nadam se da sam im se odužio na jedan dostojan način i da ćemo postati još veći prijatelji nego što smo bili do sada“- rekao je na kraju promocije Bora Otić, autor knjige „Šorom, sredom“.

{gallery}boraotic{/gallery}