Koncert izvornih parovnih igara “Deca igraju za mir u svetu”

28.08.2014.  na platou kod zgrade Doma kulture održan je Koncert izvornih parovnih igara “Deca igraju za mir u svetu” u okviru XI Međunarodnog festivala folklora “Lala”, Zrenjanin i VIII Internacionalnog dečijeg festivala folklora koji obuhvata zemlje Evrope, Srednje i Južne Amerike. Učesnici koncerta bila su deca uzrasta do 14 godina iz Argentine, Paname, Francuske, Češke i Srbije.

Ovaj koncert je održan je u saradnji sa Savezom amatera Zrenjanin i KUD “Pionir” iz Zrenjanina koji su ujedno i organizatori Međunarodnog festivala folklora “Lala” koji se tradicionalno održava u Zrenjaninu. Ove godine festival “Lala” programski je ustupio mesto VIII Internacionalnom dečijem festivalu folklora koji se održava pod slogamom “Deca igraju za mir u svetu”, što je doprinos međusobnom upoznavanju i negovanju prijateljstva između mladih celog sveta. Posebno je vredno što se taj cilj ostvaruje putem susreta različitih narodnih muzičkih tradicija i tradicionalnih plesova. Brojni posetioci koncerta, naročito oni najmlađi, uživali su u bogatom programu koji su im izveli mladi folklorni igrači.

Koncert izvornih parovnih igara

Nastupili su: ansambl “Abriendo surkos”, (Kordova, Argentina),  ansambl “Raises kitreana” (Kitre, Panama) ansambl “Les Petios” (Sen Žeme, Francuska),  ansambl “Perniček” (Pardubice, Češka) i ansambl KUD “Pionir” (Zrenjanin, Srbija).