Дом културе општине Нови Бечеј организује концерт квартета БИЛИТИС.

Наступају: Ксенија Башић (флаута), Ива Мајсторовић (виолина), Ана Клем  Аксентијевић (виола) и Милица Свирац (виолончело).

На репертоару ће се наћи светски познати хитови рок и поп музике, филмска и класична музика.

Четвртак, 09.07.2020.г. са почетком у 20.00 сати.

Градски парк код Тиског кеја

Квартет Билитис настао је октобра 2014. године у Новом Саду. Као идеја за оснивање оваквог камерног састава послужио је класичан гудачки квартет. Пошто су флаута и виолина сличног опсега, у техничком смислу је било изводљиво прву виолину заменити флаутом, која се по боји одлично уклапа са остала три гудачка инструмента. Поред дела компонованих за гудачки квартет, Билитис изводи и композиције оригинално писане за њихов састав. У нашој земљи не постоји ансамбл овог типа, па је његовим чланицама посебна част да представљају нека од најпознатијих дела камерне музике на нов и креативан начин. Једна од одлика овог састава, може се рећи и врлина, јесте да је посебно оријентисан на музику XX и XXI века, где свакако спадају и поп/рок песме.

Све чланице Квартета Билитис активно свирају, што у оркестру Опере Српског народног позоришта у Новом Саду, што у оркестру Kамерата Академика и Војвођанском симфонијском оркестру. Неке од њих се баве и педагошким радом – професорке су на Академији уметности или у Музичкој школи ’’Исидор Бајић” у Новом Саду. До сада су одржале низ целовечерњих концерата у земљи, од којих се посебно издвајају концерт у Културном центру Новог Сада, на коме су композиције Алексеја Игудесмана ’’Слике инхибиције’’ и Стива Рајха ’’Different Trains’’ доживеле регионалну премијеру, наступ на фестивалу ’’Еуфонија’’ у Шиду, као и наступ на отварању фестивала модерне уметности ’’Нова’’ у Панчеву.