U petak, 12. februara 2016.g. u Domu kulture opštine Novi Bečej održan je koncert povodom Dana zaljubljenih Đusi Kovač & Ansambl Ignac Šena.

Publika je uživala u raznovrsnoj muzici, pored starogradske muzike, na programu su se našle i ruske i ciganske pesme, šlageri, balade…

Pored vokalnog soliste Đerđ Đusi Kovača koji je svirao i električnu i akustičnu gitaru, nastupila su još tri pevača kao iznenađenje večeri: Mirko Jankov, Ilija Tomić Buca i najmlađi među njima Viktor Kovač koji ima samo šest godina.

Pored naših sugrađana, članovi ansambla Ignac Šen (violina), Janoš Urban (kontrabas) i Šandor Žadanji (cimbalo) poznati su našoj publici po brojnim nastupima na RTV.

Maestro Šen Ignac je stalni član Orkestra Radio-televizije Vojvodine od 1974.g., a takođe i stalni član muzičke grupe Đorđa Balaševića.

Naš sugrađanin Đerđ Đusi Kovač pored toga što je vrsan gitarista, još jednom nam je pokazao da se pored rok scene, odlično snalazi i u drugim žanrovima, a najmlađi među njima te večeri, njegov sin Viktor, oduševio je publiku i zasluženo dobio i najveći aplauz.

{gallery}danzaljubljenih{/gallery}