И овог лета Дом културе општине Нови Бечеј припремио је за љубитеље доброг филма

ЛЕТЊИ БИОСКОП ’’MOSQUITO’’ са најновијим филмским остварењима.

Све пројекције ће се одржати на отвореном, у Амфитеатру, у периоду од 07.07 – 04.08.2019.г.

Пројекције су недељом од 21.15h.

Улаз је слободан!

У случају кише пројекције неће бити одржане!!!

 

07. јул 2019.   ХОТЕЛ МУМБАЈ (HOTEL MUMBAI)

 

Редитељ: Anthony Maras

Жанр: Крими, драма, историјски

Глумци: Dev Patel, Armie Hammer, Jason Isaacs, Nazanin Boniadi

Година:  2018

Држава: Аустралија

САДРЖАЈ ФИЛМА: Трилер “Хотел Мумбај”заснован је на истинитој причи о терористичком нападу на Taj Mahal Palace хотел у Мумбају 2008, састављен из неколико прича гостију и радника који су се затекли у хотелу, као и четворице терориста који су извршили напад. Дев Пател игра једног од запослених који изненада мора да постане спасилац својих гостију. У осталим причама видимо друге госте, раднике који су одлучили да побегну са лица места, као и оне који су одлучили да остану, полицију, нападаче и породице заточених које са стрепњом прате вести о нападу. Дебитант Ентони Марас засновао је причу на интервјуима са жртвама овог догађаја и трудио се да на аутентичан начин пренесе напету атмосферу изненадног напада. Филм је приказан на фестивалима у Торонту и Кану, где је доживео овације чак 10 минута.

 

14. јул 2019.  ТОРБА ПУНА СЕЋАЊА (UN SAC DE BILLES)

Жанр: Драма

Глумци: Dorian Le Clech, Batyste Fleurial, Patrick Bruel

Режија: Christian Duguay

Држава: Француска

Година: 2017

САДРЖАЈ: Париз је окупиран. Нацистичка претња надвила се над Европом. Два брата присиљена су да напусте оца и крену у непознато. Живот им зависи од једне лажи. Никоме не смеју признати ко су.

 

21. јул 2019.    КАКО СЕ РЕШИТИ ЗЕТА (ES POR TU BIEN)  

Редитељ: Carlos Therón

Жанр:  Комедија

Улоге: Javier Cámara, José Coronado, Roberto Álamo

Држава: Шпанија

Година: 2017

САДРЖАЈ: Највећи кошмар за сваког оца који има ћерку почиње онда кад његова мезимица одрасте и дође дан да га упозна са својим дечком. Обично је то неизбежно одвратан тип који жели само једну ствар од његове предивне девојчице. И управо тај дан освануо је за Артура, Полија и Ћуса. Њихове слатке ћеркице одлучиле су да баце своју будућност у смеће, тако што су се спетљале са тројицом гнусних момака. Стога, њиховим очевима не преостаје ништа друго него да уједине снаге како би се решили њихових момака. То значи само једно – рат, у којем се не бирају средства да би потенцијални зет нестао са лица Земље.

 

28. јул 2019.    ГРАНИЦА (GRANS)

Жанр: Драма, фантазија

Редитељ: Ali Abbasi

Глумци: Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson

Земља: Шведска, Данска

Година: 2018.

САДРЖАЈ: Службеница на царини Тина поседује изванредан осећај да препозна кријумчарење. Готово да може осетити кривицу код свакога ко нешто крије. Међутим, када Воре, мушкарац сумњивог изгледа, прође поред ње, њене способности први пут заказују. Тина осећа да Воре скрива нешто што не може идентификовати. Што је још горе, он је необично привлачи. Временом развијају посебан однос и Тина открива његов прави идентитет, а уједно и сазнаје истину о себи самој. Тина, као и Воре, не припада овом свету. Цела њена егзистенција велика је лаж и сада она мора изабрати, хоће ли наставити живети у лажи или се суочити са застрашујућим Вореовим открићима.

Филм „Граница” је номинован за награду Оскар, а редитељ Али Абаси награђен је на прошлогодишњем филмском фестивалу у Кану.

 

 4. август 2019. ТВРЂАВА (ТОБОЛ)

Жанр: Историјска драма

Улоге: Дмитри Назаров, Евгениј Дулатов, Александар Лазарев, Јулија Макарова

Година: 2018

Држава: Русија

САДРЖАЈ: Руски историјски спектакл “Тврђава” (Тобол) снимљен према мотивима романа Алексеја Иванова. Прича је смештена у време реформи Петра Великог када је растућа империја жестоко мењала средњовековни провинцијализам у густим поларним шумама. У то време све је кључало као у лонцу – од убеђења до нација. Историју азијског дела Русије стварали су шведски заробљеници, странци, трговци, кинески шверцери, шамани, одбегли дисиденти, православни мисионари… Филм је снимљен у историјском окружењу модерног Тобољска и обилује узбудљивим сценама битке, раскошним костимима, бриљантном глумом највећих руских звезда. Филм пореде са Игром престола где је успешно комбиновано више жанрова.