The Hunger Games

I ovog leta Dom kulture opštine Novi Bečej  pripremio je za ljubitelje dobrog filma LETNJI BIOSKOP sa najnovijim filmskim ostvarenjima.

Sve projekcije će se održati na otvorenom, u Amfiteatru, nedeljom u intervalu od 12.07-09.08. 2015.g. sa početkom u 21,15h. Ulaz je slobodan!

Nedelja, 26. jul 2015. u 21,15h

THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY – part 1-  naučna fantastika (2014)

Igre gladi: Sjaj slobode – Prvi deo (eng. The Hunger Games: Mockingjay – Part 1) je naučnofantastični ratni avanturistički film iz 2014. godine, snimljen po romanu Sjaj slobode autorke Suzane Kolins, koji predstavlja treći deo filmskog serijala Igre gladi.

Film je režirao Frensis Lorens po scenariju Denija Stronga i Pitera Krejga.

Glavne uloge tumače Dženifer Lorens, Džoš Hačerson, Lijam Hemsvort, Vudi Harelson, Elizabet Benks, Džulijana Mur, Filip Simor Hofman, Džefri Rajt, Stenli Tuči i Donald Saderland.

Ovo je nastavak filma Igre gladi: Lov na vatru. Priča nastavlja da prati Ketnis Everdin; pošto je dva puta preživela Igre Gladi, Ketnis pronalazi sebe u Okrugu 13.  pod vođstvom predsednika Koina i saveta njenih vernih prijatelja, Ketnis nevoljno postaje simbol mase pobunjenika protiv Kapitola i bori se da bi spasila Pita i naciju, koja je pokrenuta njenom hrabrošću.

Film je nominovan za najbolji naučnofantastični film na 41-im Saturn nagradama. Za svoj nastup, Lorens je zadobila nominaciju za najbolju glumicu u akcionom filmu na 20-im nagradama izbora kritičara i nominaciju za Saturnovu nagradu. Pesma „Yellow Flicker Beat“ je takođe dobila nominaciju za najbolju originalnu pesmu na 72-oj dodeli „Zlatnog Globusa“ i nagradama izbora kritičara.