Lutak nevaljalko

U Domu kulture opštine Novi Bečej 11. februara 2015.g. održaće se predstava za decu “Lutak nevaljalko” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”, Zrenjanin, Lutkarska scena. Predstava je rađena po tekstu Jozefa Pera i Lea Spačila.

Režiju, zanimljivu scenografiju i kreaciju lutaka uradio je Jovan Caran, a na sceni će se pored Miroslava Maćoša koji igra Lutka nevaljalka, pojaviti i Tatjana Barać, koja igra Anicu i doktora, Kristian Kardoš u ulozi Perice i lutaka, Hajnalka Kovač kao Lutkica i Danilo Mihnjević u ulozi Čoveka iz publike.

Ono što nikakva televizija, ni film ne može da pruži, to je prvo kolektivno iskustvo gledanja predstave koje je i psihološki veoma dobro obrađeno počev od teorije filma, teorije pozorišta i sada do mogućnosti da publika učestvuje i menja tok predstave. Naravno, neće se dozvoliti da tok ‘’odluta’’, glumci će znati da su u pravu, ako publika bude pokušavala da dobrim lutkicama odmogne “nevaljalom lutku”. Zbog tih momenata, ova predstava pored pedagoškog ima i zabavni deo.

Za decu predškolskog uzrasta P.U.”Pava Sudarski” predstava počinje u 9,30h, a za učenike O.Š. “Miloje Čiplić” i O.Š.”Josif Marinković” od I do IV razreda u 11,00h.

Cena ulaznice je 120 dinara.