У периоду од 16. до 22. септембра 2019.г. у галерији “Тиска Академија Акварела“ Дома културе општине Нови Бечеј у сарадњи са Фондацијом за децу Србије “Боривој Вујић“ организована је изложба највеће макете на Балкану “Свет око нас“ коју су посетила деца из вртића и ученици основних школа општине Нови Бечеј.
Деца су могла уз макету да обнове своје знање, али и да науче нешто ново. Сем тога, видела су и занимљиве играчке попут 10 композиција возића које се крећу у исто време, као и трамваје, који се крећу у метроима и на површини, као и сва остала превозна средства. Затим, обрађене животне ситуације у којима могу људи да се нађу. Макетом су приказани: кошаркаши, радници, бициклисти, параде, фудбалски стадион и фудбалери, радници на ископима рудника, нафте, у једном делу су чак и штрајкачи са паролама, затим како седе и шетају парковима, животиње, ветрењаче које се покрећу…
Посебну драж макети дају поједини објекти који се могу видети и у реалности, као што су Београдска железничка станица, катедрала која се налази у центру Новог Сада, хотел “Југославија“ у Београду, мост преко Саве поред аутобуске станице, гаража на Обилићевом венцу у Београду, гаража за цео “Плави воз“, панорама и забавни садржај бечког парка “Пратер“, Олимпијски торањ у Минхену итд.

Циљ  Фондације је да промовише праве вредности: образовање, креативност, упорност, хуманост и то све кроз забаву уз макету ”Свет око нас“. Овом макетом су обрађене скоро све наставне теме од I до VII разреда (предмети: Свет око нас, Познавање природе, Техничка култура…).

Макета је одобрена од Министраства просвете и културе РС и од Секретаријата за образовање града Београда.