U okviru Dečije nedelje odigrana je predstava za decu  „MEDVEDOVA  ŽENIDBA“

Pozorišta za decu ‘’Lane’’ iz Kikinde za svu decu predškolskog i školskog uzrasta od I do IV razreda u Novom Bečeju i Kumanu, a 13.10.2016. odigraće se i u Novom Miloševu, gde će prisustvovati i deca iz Bočara. Organizator predstave je Dom kulture opštine Novi Bečej, a  pokrovitelj Opština Novi Bečej.

Mališani su uživali u ovoj nadasve autentičnoj i poučnoj dramsko-lutkarskoj predstavi, koja je plenila pažnju svojom atraktivnošću i duhovitošću.

Predstava govori o medvedu (Medo Brundo) koji je usamljen, i dok se nalazi u potrazi za ženom, susreće se sa raznim životinjama, sve dok ne shvati ko je pravi izbor za njega. Taj njegov put je zanimljiv i poučan. On će, upoznajući lisicu, zeca, vuka, vevericu, lasicu i medvedicu, upoznati pre svega samog sebe i steći veru u ono što jeste…

‘’Medvedova ženidba’’ je čuveni klasik Desanke Maksimović, koji se već decenijama neprekidno obrađuje u predškolskim ustanovama i školama u Srbiji, adaptiran je tako da je tekst osavremenjen i prilagođen izvođenju u pozorišnim uslovima.