Medvedova ženidba

U okviru Dečije nedelje odigraće se predstava za decu  „MEDVEDOVA  ŽENIDBA“

Pozorišta za decu ‘’Lane’’ iz Kikinde i to za svu decu predškolskog i školskog uzrasta od I do IV razreda naše opštine. Ulaz za svu decu je slobodan. Sponzor predstave je Opština Novi Bečej.

Raspored igranja:

06.10.2016. godine sa početkom u 09.30h i 11.00h u Domu kulture opštine Novi Bečej

07.10.2016. godine sa početkom u 12.00h u Kumanu u pozorišnoj sali Zadružnog doma

13.10.2016. godine sa početkom u 13.00h u Novom Miloševu u Omladinskom domu

Medo Brundo je usamljen, i u svojoj potrazi za ženom, on se susreće sa raznim životinjama, sve dok ne shvati ko je pravi izbor za njega. Taj njegov put je zanimljiv i poučan. On će, upoznajući lisicu, zeca, vuka, vevericu, lasicu i medvedicu, upoznati pre svega samog sebe i steći veru u ono što jeste. Na kraju će pronaći i ljubav za kojom je čeznuo, a njegovu će sreću proslaviti cela šuma.

Vrhunski estetski nivo, odlična animacija, duhovitost i poučnost su osnovne karakteristike ovog pozorišnog komada.

‘’Medvedova ženidba’’ je čuveni klasik Desanke Maksimović, koji se već decenijama neprekidno obrađuje u predškolskim ustanovama i školama u Srbiji, adaptiran je tako da je tekst osavremenjen i prilagođen izvođenju u pozorišnim uslovima.

U pitanju je dramsko-lutkarska predstava, sa lutkama velikog formata koje se kreću po prostoru, a koje je dizajnirao i izradio Milan Vujić.

Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Gordana Rauški, glumica Narodnog pozorišta iz Kikinde i Dečijeg pozorišta „Lane“.

Aranžman za čuvene songove iz ove priče je uradila Svetlana Milić, kompozitor

Dečijeg hora „Čuperak“.

„Želela sam da napravimo predstavu koja će zadržati svu autentičnu poetiku stihova  Desanke Maksimović, a istovremeno biti dovoljno nova i uzbudljiva, da bi privukla pažnju današnje mlade publike. Potrudili smo se da modernim zvukom, scenografskim rešenjima i specifičnom animacijom, predstavu učinimo atraktivnom, a da karakteri lutaka svojom duhovitošću dodaju predstavi poseban kvalitet. Preporučujem predstavu publici svih generacija, jer verujem da je energija koju ona nosi, danas potrebna

svima.“ – Gordana Rauški