23. i 24. marta 2017. godine u organizaciji Doma kulture opštine Novi Bečej gostovala je dečija lutkarska predstava ‘’MORSKO BRODSKA ZAVRZLAMA“ koja je rađena u koprodukciji Saveza dramskih umetnika Vojvodine i Pozorišta mladih iz Novog Sada.

Predstava je odigrana u Novom Bečeju, Kumanu i Novom Miloševu  za svu decu predškolskog uzrasta i za decu od 1-4 razreda svih škola naše opštine.

’’Morsko brodska zavrzlama’’ rađena je po motivima teksta ‘’Uplakana Katarina’’ Zorana Ćosića. Tekst je osavremenjen i prilagođen izvođenju u pozorišnim uslovima.

U pitanju je dramsko-lutkarska predstava, sa lutkama velikog formata koje se kreću po prostoru, a koje je dizajnirala i izradila Marija Malbaša.

Dramaturgiju i režiju potpisuje Nebojša Savić.

Sjajan glumački tandem, izvanredan tekst i odlični saradnici učinili su ovu predstavu veoma prihvaćenom od strane dece.

Predstava je interaktivna. I glumci i lutke komuniciraju sa decom, koja imaju želјu da se uklјučuju u predstavu. Ona već na početku postaju mornari na brodu i glumci počinju da ih vode kroz ovu priču…

Duhovita i poučna lјubavna  priča, kroz koju se provlače  prave vrednosti – hrabrost, iskrenost, lјubav – su osnovne karakteristike ovog pozorišnog komada.

U viteškom nadmetanju za ruku Katarine, kapetanove ćerke prijavlјuju se nevalјali gusar Žile i radnik na brodu, dečak Timotije, gde na kraju, hrabrost i lјubav pobeđuju…

Likovi u predstavi su: Kapetan, Katarina-kapetanova ćerka, Gusar Žile i Dečak- Timotije.