U četvrtak, 13. septembra 2018.g. je u Domu kulture opštine Novi Bečej, pred punom salom ljubitelja vojvodjanskih priča, održana promocija knjiga ‘’Novi Sad – Prošlost u pričama“ i ‘’Novi Sad – Priče iz prošlosti“, pisca, hroničara i publiciste Zorana Kneževa.

Izučavajuću lokalnu novosadsku prošlost, zahvaljujući strastvenom istraživačkom duhu i spisateljskom trudu, Zoran Knežev je kroz publicistički rad veoma intresantno prezentovao bogatu novosadsku gradsku istoriju, baveći se različitim temama. Knjige predstavljaju skup sjanih tekstova o prošlosti novosadske urbane zajednice. Tako da čitalac može pronaći priče o prvim novosadskim ulicama, pivarama, kafanama, doseljenicima, proslavama, zdravstvenim prilikama, putovanjima i ostalim varoškim zbivanjima.

Knežev je istakao da je ovo predstavljanje deo turneje po Vojvodini budući da, iako knjige govore o Novom Sadu, postoji mnogo detalja, događaja i ličnosti koji se tiču cele Vojvodine. Tako da ima dosta priča koje mogu biti interesantne i za Novobečejce.

U promociji je učestvovao prof. dr Aleksandar Kasaš, mr Siniša Jokić, dir. Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Novog Sada i prof. Miodrag Miša Blizanac.

Za kvalitetan muzički program postarali su se Miodrag Miša Blizanac, višestruki pobednik ‘’Zlatne tamburice’’ i hor “Prosvetitelji” iz Novog Sada.

Vidi album