A Törökbecse Községi Művelődési házban 2018. 09.20-án, 19 órai kezdettel, a “Selo” Galériában megnyílt a “Zöld objektív” PE tagjainak “Törökbecseiek arcai” c. fotókiállítása és André Károly “Törökbecsei fényírók” c. könyvének bemutatója.

A kiállítást és a könyv kiadását a Törökbecse Község és a törökbecsei Helyi Közösség támogatta.

Ez a rendhagyó kiállítás a törökbecsei átlagember életének egy-egy pillanatát tárja elénk, így nem csoda, hogy ez a kiállítás a Művelődési Ház egyik leglátogatottabb kiállítása.

A “Zöld objektív” PE már három éve létezik, 10 tagot számlál, de tárva van az ajtaja mindenkinek, aki szereti és műveli a fotózást – mondta Goran Dobožanov, az egyesület egyik aktív tagja.

Ez alkalommal a közönséget üdvözölte és a kiállításról beszélt a Mévelődési Ház igazgatóhelyettese Borislav Santrač, valamint szakmunkatársa Zerebélyi Tényi Edit.

A kiállítás 2018.10.15-ig látható.

Röviddel a kiállításmegnyitó után, a Művelődési Ház földszinti termében sor került a “Törökbecsei fényírók” c. könyv bemutatójára, melynek szerzője André Károly, törökbecsei gyüjtő és helyi történész és amelynek kiadója a Törökbecse Községi Művelődési Ház.

Sok érdekes kép található a könyvben André Károly magángyűjteményéből, hiszen a könyv célja, hogy bemutassa a törökbecsei fényképészeket a történelem során, helyesebben a 19. század felétől a 20. század végéig.

A könyvről – mint kiadó – beszélt Novica Blažin, a Művelődési Ház igazgatója, kifejezve csodálatát a szerző kitartásáért, hiszen a könyv készítése több mint három év kemény munkát vett igénybe.

A könyv recenzense, a nagybecskereki Népmúzeum művészettörténésze és kurátora Ivana Arađan hangsúlyozta, hogy a könyv történelmileg pontos és a benne megjelenő fényképekkel együtt nagyon érdekes Törökbecséről szóló olvasmány.

A könyv megtalálható a törökbecsei Népkönyvtárban.

Vidi album