Branislav Paša Stojančev

U organizaciji novobečejskog Doma kulture od 15. do 21. avgusta 2013. godine održaće se XVIII saziv likovne kolonije „Tiska Akademija Akvarela. Učesnici ovogodišnjeg skupa akvarelista su Vlastimir Nikolić, Aleksandar Saša Bogdanović, Branislav Stojančev Paša, Dunja Jung, Vladimir Vlajić, Dimitrije Kolarević, Janko Laco, Ljiljana Stojanović, Ljiljana Stoja Rudić i Julijana Ileš Major.

Tokom manifestacije će biti proslavljen jubilej, 18. saziv Tiske Akademije Akvarela. U okviru programa u nedelju, 18. avgusta, održaće se retrospektiva slika dosadašnjih učesnika kolonije. Na svečanosti, zakazanoj u 19,30 časova na keju kod bioskopa, će biti predstavljena kolonija, kazivaće se stihovi o Tisi i ravnici, a za ljubitelje likovne umetnosti i posetioce održaće se mini koncert na gitari.

TAA

Memorijalna izložba slika Zdravka Mandića, utemeljivača TAA i njenog aktivnog učesnika, održaće se u utorak, 20. avgusta, u Domu kulture. Otvaranje je zakazano za 20 časova. Istovremeno će biti otvorena i izložba radova ovogodišnjih učesnika likovne kolonije „Tiska Akademija „Akvarela“.

Rad kolonije je otvorenog tipa pa je to, istovremeno, prilika za sve ljubitelje likovnog stvaralaštva, akvarela kao izuzetno zahtevne tehnike, da posete i prisustvuju ovom jedinstvenom umetničkom događaju u Novom Bečeju.