U sredu, 28. decembra 2016.g. u Domu kulture opštine Novi Bečej  održan je svečani Novogodišnji koncert kao poklon našim sugrađanima za predstojeće praznike. Gostovalo je Akademsko kulturno umetničko društvo “Sonja Marinković“ Univerziteta u Novom Sadu sa kojim Dom kulture ima uspešnu višegodišnju saradnju. Ovog puta publika je imala priliku da uživa u muzici Velikog narodnog orkestra i Ženskoj grupi pevača, koji su se predstavili našoj publici po drugi put.

Umetnički rukovodilac Velikog narodnog orkestra je Vladimir Grujić, harmonika. To veče na klarinetu je svirao  umetnički rukovodilac Ženske grupe pevača je Dobrivoj Janković,  stalni član Velikog narodnog orkestra, koji se obratio publici, istakavši da orkestar ove godine proslavlja jubilej, 50 godina postojanja, a takođe je Domu kulture čestitao 40 godina od osnivanja ustanove.

Ovi izvanredni muzičari oduševili su sve prisutne izvodeći narodnu muziku, spletove igara i pesama svih regiona Srbije, vojvođanske, romske pesme… Šest violina, violončelo, harmonika, tambura, gitara, truba, kontrabas, pevači…… kao i solisti na klarinetu, fruli, gajdama, violini, dočarali su na najlepši mogući način muziku našeg podneblja. Svaka numera bogato je nagrađena aplauzom.

Ovim koncertom zaokružen je ovogodišnji program Doma kulture, a već početkom naredne godine našu publiku očekuje još puno lepih i interesantnih programa.