У уторак, 22 . јуна у Градском парку код Дома културе одиграна је представа за децу ЗВЕЗДАН Јиржија Штредa у извођењу Позоришта „Звездица“ из Зрењанина.

Актери ове представе Миљан Вуковић и Татјана Рељин малишанима су дочарали усамљеност једне Звезде на небу, њену радозналост и потребу за упознавањем нечег новог и другачијег,  несналажење и сналажење у другачијем свету од оног којег познаје, откривање пријатељства и љубави далеко од свог облака, спознају колико смо сви различити, а ипак повезани у свемиру невидљивим нитима..

Јиржи Штреда је један од најзначајнијих представника чувене Чешке школе луткарства, која је као једна од најстаријих, подстакла и Позоришта на нашим просторима да дешифрују, дотле нерођени, невиђени поетски театарски језик. Језик, где је надреализам-реализам у свету лутака, са свим својим небројеним знаковним и метафоричним изражајним могућностима.

Наши најмлађи суграђани су са великом пажњом испратили ову маштовиту представу која их је освојила и осмесима и аплаузима испатили су актере ове представе.