У Дому културе општине Нови Бечеј у периоду од 16 – 20. августа 2021.г. одржана је XXVI Међународна ликовна колонија

 ’’Тиска Академија Акварела’’ у којој је учествовало 10 сликара.

Свечано отварање колоније уприличено је 16. августа, у вечерњим сатима када је у галерији ’’Село’’отворена Изложба слика са предходног,  XXV сазива ликовне колоније. Изложбу су отворили Новица Блажин, директор Дома културе и Димитрије Коларевић, сликар, дугогодишњи учесник и члан Уметничког савета колоније.

18. августа 2021. г.  љубитељи ове уметности могли су  да погледају Ретроспективну изложбу ТАА која је била изложена на шеталишту “Тиски кеј’’.

19. августа у Градском парку, у част манифестацији,  одржан је Концерт ’’Валови јучерашњег света’’, на коме су наступили: Немања Нешић (вокал и гитара), Милош Зубац (вокал и гитара), Светозар Нешић (клавир), Предраг Дмитровић (бас гитара) и Ђорђе Бубњевић (перкусије и кахон).

Летње вече било је испуњено музиком, компонованом на  најлепше стихове познатих песника са ових простора, која је одушевила нашу публику.

Учесници XXVI сазива су афирмисани сликари који су дошли по позиву:  Александар  Саша Богдановић (Вршац), Димитрије Коларевић (Бачки Јарак), Момир Армуш (Сокобања), Соња Брегун (Ђурђево), Милош Сарић (Крагујевац), Радуле Бошковић (Нови Сад), Јанко Лацо (Зрењанин), Бранислав Стојанчев Паша (Нови Бечеј), Тимеа Чајка (Нови Бечеј) и Едит Зеребељи Тењи (Нови Бечеј).

Сврха колоније је неговање чистог, изворног акварела, где су главни елементи: папир као подлога, пигмент као боја и вода као медиј.

Радећи као отворени атеље за посете, сликари су иза себе оставили по три рада, што предствља 30 нових уметничких дела, која ће обогатити фундус слика ТАА. Осим рада, размењивала су се искуства и створила нова пријатељства.