18.августа 2022. године у оквиру манифестације “Тиска Академија Акварела“ у Новом Бечеју у Градском парку одржан је ауторски концерт и промоција новог албума ’’Звуци као боје’’ у извођењу Александар Дујин оркестра и вокалне солисткиње Невене Рељин.
Током професионалне музичке каријере од безмало пола века, након више од 100 ауторских инструменталних композиција које је створио Александар Дујин, албум „Звуци као боје” је његов први стваралачки искорак у музику са вокалима.
Албум „Звуци као боје“ је синтеза досадашњег рада, али и подстицај за отварање новог поглавља у стваралаштву аутора.

’’…Мислим да сам успео да створим једну „причу“ која је заокружила све оне музичке стилове које сам у животу свирао. Албум чине текстови које је писала Мирјана Брковић за које сам направио музику. Ово је једно поп издање са џез елементима, али и елементима других жанрова. За мене је кључни момент за реализацију овог материјала био долазак мог дугогодишњег сарадника и пријатеља Ђорђа Петровића, који се прикључио тиму у својству музичког продуцента и своје вишедеценијско искуство и знање применио у миксању материјала и створио музику која је, за мене, једно од најлепших ауторских остварења које сам до сада снимио. Дивно је када се три године рада на стварању нечега што ти је врло битно заврши тачно онако како си желео и планирао толико дуго времена. То и јесте оно најбитније што даје смисао овој причи и доноси снагу како бих наставио даље отварајући неку нову животну причу”.
Александар Дујин