У недељу, 06. новембра у Дому културе у галеријама ’’Село’’ и ‘’ТАА’’ одржана је 23. Смотра ликовних уметника аматера Војводине у којој је узело учешће више од стотину ликовних уметника, који су се пласирали са Зонских смотри.

Организатори овог догађаја били су Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине и Дом културе општине Нови Бечеј.

Трочлани жири  који су чинили Сава Степанов, ликовни критичар, Габријела Сел, историчар уметности и Данијел Бабић, академски сликар, доделио је прве три награде, специјалне награде и похвале.

 

Списак награђених 2022. године

Прва награда: Златко Жекић из Сивца.

Друга награда: Живојин Гајић из Сомбора и Кристина Ђуришић Маркуш из Инђије.

Трећа награда: Милош Петровић из Новог Сада, Драгољуб Триндић из Карловчића и Вера Ђурковић из Сремске Митровице.

Специјална награда: Ана Шујић из Суботице, Владимир Тунгуз из Нове Црвенке, Милош Ђуричић из Бачке Паланке, Мирослав Мунижаба из Сремске Митровице, Рудолф Руди Цетинић из Нових Бановаца, Синиша Попов из Старе Пазове, Милица Кабић из Нове Пазове и Маријан Клевернић из Руме.

Похвала: Смиљана Шалго  из Кикинде, Пирошка Тот Каша из Бечеја, Надица Јосимовић из Новог Бечеја, Едит Зеребељи Тењи из Новог Бечеја, Вера Вујић из Панчева, Марио Весели из Беле Цркве, Снежана Давидовић из Куле, Трифун Мацура из Сомбора, Ана Берчек из Новог Сада, Милош Попетров из Новог Сада, Марија Николић из Врбаса и Мирјана Црнобрња из Нове Пазове.