Дом културе општине Нови Бечеј организовао је Општинску смотру сликара и примењених уметника аматера, која се одржала у уторак, 21. септембра, у галерији ’’Село’’ Дома културе.

Ове године на смотри је узело учешће 15 новобечејских уметника. Теме и мотиви овогодишњих радова били су пејзажи, портрети, мртва природа, апстракције….А неке од техника које су уметници користили су уље на платну, пастел, акаварел, акрил, оловка….

Своје радове изложили су следећи уметници из Новог Бечеја: Агнеш Ђукичин, Моника Јованов, Едит Зеребељи Тењи, Естер Шари, Ида Марункић,  Бранислав Стојанчев Паша, Сара Јосимовић, Радован Јосимовић, Александра Влашкалин, Катарина Влашкалин, Сузана Кламар, Влада Стојић, Марко Стојић, Дора Сенаши и Теодора Милановић.

Све присутне поздравила је Едит Зеребељи Тењи, сарадник у Дому културе, а Тимеа Чајка, дизајнер графике, саопштила је резултате и отворила овогодишњу ликовну смотру.

Неки од сликара су своје радове изложили ревијално, а сви који су желели да се такмиче селектовани су  на даље такмичење, тј. учествоваће на  Зонској смотри сликара аматера, која ће се одржати 08. октобра 2021. такође у галерији  ’’Село’’ Дома културе.

На Зонско такмичење пласирали су се:

  1. Агнеш Ђукичин: ’’Без назива 1’’
  2. Едит Зеребељи Тењи: ’’Породица’’
  3. Естер Шари:’’Путеви ка небу’’
  4. Моника Јованов: ’’ХарМоника’’
  5. Сара Јосимовић: ’’Лав’’
  6. Радован Јосимовић:’’У потрази за изгубљеним селом’’
  7. Дора Сенаши: ’’Без назива 5’’