Дом културе општине Нови Бечеј организовао је Општинску смотру сликара и примењених уметника аматера, која се одржала у четвртак, 22. септембра, у  холу Дома културе.

Ове године на смотри је узело учешће 11 новобечејских уметника. Теме и мотиви овогодишњих радова били су пејзажи, мртва природа, апстракције….А неке од техника које су уметници користили су уље на платну, пастел, акаварел, акрил….

Своје радове изложили су следећи уметници из наше општине: Едит Зеребељи Тењи, Естер Шари, Радован Јосимовић, Надица Јосимовић,  Савета Борлован, Марина Веселиновић, Марија Вујацков, Ева Келемен, Дора Сенаши, Мирјана Иличић и Миодраг Илић.

Све присутне поздравила је Едит Зеребељи Тењи, сарадник у Дому културе, а Тимеа Чајка, дизајнер графике, саопштила је резултате и отворила овогодишњу ликовну смотру.

По један рад од сваког учесника овогодишње смотре селектован је  на даље такмичење, тј. учествоваће на  Зонској смотри сликара аматера, која ће се одржати 10. октобра 2022. такође у Дому културе општине Нови Бечеј.