Дом културе општине Нови Бечеј организовао је Општинску смотру сликара и примењених уметника аматера, која се одржала у уторак, 17. септембра, у галерији ’’Село’’ Дома културе.
Ове године у смотри је узело учешће 12 новобечејских уметника. Теме и мотиви овогодишњих радова били су пејзажи, портрети, мртва природа, апстракције….А неке од техника које су уметници користили су уље на платну, пастел, алаварел, акрил….
Учешће на изложби осим слика и цртежа, узеле су и три скулптуре Шари Атиле.
Своје радове изложили су следећи уметници из Новог Бечеја: Ева Келемен, Ивана Киселички, Агнеш Ђукичин, Едит Зеребељи Тењи, Марија Ташин, Естер Шари, Атила Шари, Весна Станковић, Вера Главашки, Марина Веселиновић, Огњен Ћук и Ида Марункић.
Све присутне поздравила је Едит Зеребељи Тењи, сарадник у Дому културе, а Тимеа Чајка, дизајнер графике, саопштила је резултате и отворила овогодишњу ликовну смотру.
По један рад од свих наведених уметника осим радова Иде Марункић и Огњена Ћука, који су своје радове изложили ревијално, селектује се на даље такмичење, тј. учествоваће на Зонској смотри сликара аматера, која ће се одржати средином октобра месеца, а које се ове године одржава код нас, у Новом Бечеју у Дому културе.

На Зонско такмичење пласирали су се:

1. Ивана Киселички: ’’Атар 28’’
2. Ева Келемен: ’’Украсни цвет’’
3. Агнеш Ђукичин: ’’Смирење 1’’
4. Едит Зеребељи Тењи: ’’Тишина моје душе’’
5. Весна Станковић: ’’Зима’’
6. Вера Главашки: ’’Самоћа’’
7. Марија Ташин: ’’Сан’’
8. Естер Шари: ’’Орхидеја’’
9. Атила Шари: ’’Скулптура без назива’’
10. Марина Веселиновић: ’’Ќапија Фантаста’’