И ове године у периоду 22-23. мај у Дому културе општине Нови Бечеј традиционално се одржала манифестација посвећена једном од наших највећих композитора с краја XIX  и почетка XX века, истакнутом представнику српског музичког романтизма, творцу српске соло песме – Јосифу Маринковићу. Ова манифестација као концепт има неговање српске соло песме, као и стварање нове, савремене соло песме, и јединствена је по томе у нашој земљи. Овогодишња Обзорја протекла су у знаку Позивног композиторског конкурса за соло песму.

Манифестација је почела на платоу испред Дома културе наступом хора основне школе ’’Милоје Чиплић’’ под диригентском палицом Софије Гурјанов Јегдић, наставницом музичке културе, са композицијама Звонце Јосифа Маринковића и Тиски капетани Живе Милићева, након чега је уследило полагање цвећа на спомен-бисту Јосифа Маринковића. Цвеће је положио композитор Владимир Тошић.  Програм се наставио у холу Дома културе, где је отворена изложба’’Сећање на прва Обзорја на Тиси’’ посвећена Дубравки Нешовић, ауторке Јелена Пауљев, историчара уметности. Дубравка Нешовић рођена је у Новом Бечеју, била је први магистар певања у некадашњој Југославији, а својим учешћем и доприносом на Обзорјима на Тиси оставила је неизбрисив траг.

У 20,00 сати у позоришној сали Дома културе свечано је отворена манифестација. У име домаћина све присутне поздравила је Маријана Барачков, председик Организационог одбора ’’Обзорја на Тиси’’, а председник општине Саша Максимовић отворио је манифестацију. Уследила је беседа о Јосифу Маринков ићу посвећена Загорки Јегдић, идејном творцу и једном од оснивача манифестације, коју је одржао музиколог Адриан Крањчевић. У наставку вечери публика је уживала у Концерту конкурсних композиција – прво извођење.

Ове године Позивном композиторском конкурсу за соло песму одазвали су се композитори: Милана Стојадиновић Милић, Вера Миланковић, Светозар Саша Ковачевић, Владимир Тошић, Зоран Христић, Светозар Нешић, Наташа Ђурагић, Слободанка Бобана Дабовић, Љубомир Николић, Доротеа Вејновић и Ђорђе Марковић.

Композиције су интерпретирали: Тања Обреновић, мецосопран, Катарина Јовановић, сопран и Небојша Бабићбас-баритон, уз клавирску сарадњу Александре Ракић.

Овогодишњем жирију у саставу: Мирољуб Аранђеловић Расински, композитор, Милица Стојадиновић, проф. соло певања и Жељка Милановић, диригент,није био лак задатак, јер су композиције биле изванредне.

Након завршеног концерта и одлуке жирија, додељене су захвалнице свим учесницима, дипломе и награде за освојено I, II и III место, као и Награда публике. Прву награду освојила је млада композиторка из Новог Сада, којој је ово прво учешће на Позивном композиторском конкурсу, Доротеа Вејновић са композицијом Тиски цвет… на стихове Гале Крсмановићу интерпретацији сопрана Катарине Јовановић. Друго место по оцени жирија припало је композитору Владимиру Тошићу за соло песму Прави путчији је текст сам написао, а у интерпретацији Небојше Бабића. Треће место освојила је Вера Миланковићса композицијом Прича на текст Момчила Настасијевића, у извођењу Тање Обреновић. Публици се исто као и жирију највише допала композиција ’’Тиски цвет…’’, тако да је Награду публикедобила првонаграђена композиторка Доротеа Вејновић.

Дом културе је постао богатији за 11 нових соло песама, које ће се заједно са необјављеним соло песмама са ранијих композиторских конкурса штампати у трећем тому збирке.

Другог дана манифестације положен је венац на спомен-плочу Јосифа Маринковића, на месту где се некада налазила кућа у којој је рођен, а у вечерњим сатима публика је уживала у концерту ’Magic music night’’. На репертоару концерта су се нашле чувене оперске арије, филмска музика, музичке нумере из мјузикла, најпознатије љубавне песме и дуети… На концерту су наступили Љубица Вранеш, мецосопран, солиста београдске опере, Васа Стајкић, баритон, првак опере и пијаниста Борко Милојковић.

Манифестацију су подржали: Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Oпштина Нови Бечеј.