Дом културе општине Нови Бечеј организовао је Општинску смотру сликара и примењених уметника аматера, која се одржала у четвртак, 17. септембра, у галерији ’’Село’’ Дома културе.

Ове године на смотри је узело учешће 12 новобечејских уметника. Теме и мотиви овогодишњих радова били су пејзажи, портрети, мртва природа, апстракције….А неке од техника које су уметници користили су уље на платну, пастел, акаварел, акрил….

Своје радове изложили су следећи уметници из Новог Бечеја: Ева Келемен,   Агнеш Ђукичин, Марија Ташин, Едит Зеребељи Тењи, Естер Шари, Ида Марункић, Весна Миловац, Миленко Миловац, Моника Јованов, Надица Јосимовић, Мирјана Иличић и Бранислав Стојанчев Паша.

Све присутне поздравила је Едит Зеребељи Тењи, сарадник у Дому културе, а Тимеа Чајка, дизајнер графике, саопштила је резултате и отворила овогодишњу ликовну смотру.

Неки од сликара су своје радове изложили ревијално, а сви који су желели да се такмиче селектовани су  на даље такмичење, тј. учествоваће на  Зонској смотри сликара аматера, која ће се одржати 04. октобра 2020. такође у галерији  ’’Село’’ Дома културе.

На Зонско такмичење пласирали су се:

  1.  Ева Келемен: ’’Мачак’’
  2.  Едит Зеребељи Тењи: ’’Мислилац’’
  3. Естер Шари:’’Сваштара’’
  4. Весна Миловац: ’’Девојка без имена’’
  5. Миленко Миловац: ’’На крај села’’